Fransen mogen niet meer dansen in kroegen tot en met 6 januari

ANP Producties | Bron: ANP
Parijs

Frankrijk verbiedt het dansen in kroegen en restaurants tot en met 6 januari. De maatregel is genomen om te voorkomen dat mensen die anders naar een discotheek zouden gaan nu gaan dansen in andere horecagelegenheden.

Met de maatregelen wil Frankrijk de coronagolf breken. In het land lopen net als in heel West-Europa de besmettingen in hoog tempo op. In de nachthoreca vinden veel coronabesmettingen plaats, meldden onderzoekers eerder dit jaar. De ruimtes zijn vaak slecht geventileerd waardoor de virusdeeltjes in de lucht blijven hangen en mensen sneller besmet raken, stelden de onderzoekers in medisch vakblad The Lancet.

De discotheken en nachtclubs waren het oneens met de sluiting, omdat er nog wel gedanst kon worden in andere horecazaken. Dat is nu aangepast. De nachthoreca was vanaf het begin van de coronapandemie zestien maanden gesloten in Frankrijk. In juli gingen de zaken weer open en mochten mensen met een coronatoegangsbewijs weer naar binnen.

Frankrijk heeft recent meer coronamaatregelen ingevoerd. Zo kunnen mensen vijf maanden nadat ze volledig zijn ingeënt tegen het coronavirus een booster halen en worden mondkapjes op meerdere plekken weer verplicht.

Meer nieuws uit Buitenland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.