Haarlemmermeer krijgt jaja-sticker tegen ongewenst drukwerk

Haarlemmermeer voert de jaja-sticker in.

Haarlemmermeer voert de jaja-sticker in.© Foto Mediahuis

Bart Boele
Hoofddorp

Haarlemmermeer gaat de jaja-sticker invoeren. Alleen bij inwoners die zo’n sticker op de brievenbus plakken mag ongevraagd drukwerk in de bus worden gedaan.

De jaja-sticker was een heikel onderwerp in de gemeenteraad. Een eerder voorstel deed de stemmen staken. Een volgend voorstel werd enkele weken geleden besproken en toen zag het er naar uit dat weer de ene helft van de raad voor en de andere helft tegen is.

Maar opvallend genoeg is het voorstel voor invoering nu heel soepeltjes door een ruime meerderheid van de raad aangenomen. Forza stemde met VVD en SRH opnieuw tegen. Volgens Forza-raadslid Jordy Schaap is er niks mis met het neenee-sticker beleid dat er al is en hoeft er geen 45.000 euro te worden besteed aan de invoering van de jaja-sticker.

De andere partijen vinden de sticker weliswaar een beperking van de brievenbusvrijheid, maar de grote besparing voor het milieu weegt zwaarder. Met de jaja-sticker wordt per jaar tonnen aan folders bespaard, die anders vaak ongelezen in de papierbak terecht komen. Weekbladen blijven overigens huis-aan-huis bezorgd worden.

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.