Veel politie rond Mediapark in Hilversum na signalen van rellen

ANP Producties | Bron: ANP
Hilversum

Op en rond het Mediapark in Hilversum zijn veel agenten op de been, nadat de politie signalen had ontvangen dat groeperingen de rechtsorde daar willen verstoren.

Volgens een woordvoerder van de politie gaat het om groeperingen die zich Defend noemen en op besloten platforms op sociale media oproepen naar het Mediapark te gaan. "De politie anticipeert daarop. Er zijn verschillende scenario's denkbaar", aldus de woordvoerder. Hij kon niet zeggen hoeveel politie aanwezig is.

Er staan op en rond het Mediapark veel politiebusjes, constateert een verslaggever ter plaatse. Een ingang van het Mediapark is door de politie afgesloten met containers. Mensen die het terrein op willen, worden staande gehouden en moeten zich identificeren. Ook worden hun spullen doorzocht. Soms wordt ook in de kofferbak van een auto gekeken.

Er was geen demonstratie aangemeld.

Ook in Den Haag is er zondagmiddag veel politie zichtbaar aanwezig met onder meer busjes en agenten te paard. Die aanwezigheid heeft volgens een woordvoerder van de politie te maken met informatie die was binnengekomen. Hij kon hier verder niets over zeggen. Onder meer is er veel politie op Bezuidenhoutseweg en bij het Catshuis, waar zondag een deel van het kabinet overleg voert over de coronamaatregelen.

Meer nieuws uit Binnenland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.