Noussair Mazraoui onzeker voor Kuip-kraker

Devyne Rensch (links) en Noussair Mazraoui tijdens de wedstrijd tussen Ajax en Sporting CP in de Johan Cruijff ArenA op 7 december.

Devyne Rensch (links) en Noussair Mazraoui tijdens de wedstrijd tussen Ajax en Sporting CP in de Johan Cruijff ArenA op 7 december.© ANP

Amsterdam

Of Noussair Mazraoui er zondag tijdens de klassieker in De Kuip bij is, kon Ajaxtrainer Ten Hag nog niet zeggen. „Hij miste het duel met AZ vanwege spierklachten en we moeten kijken hoe snel zich dat herstelt. Op de vraag of hij er tegen Feyenoord bij is, kan ik nu geen antwoord geven.”

Mazraoui werd zondag vervangen door Devyne Rensch, die bijna het complete vorige seizoen ook de stand-in van de rechtsback was en nu een vormdip heeft. Al zei Ten Hag voor de wedstrijd dat Rensch de weg omhoog weer heeft ingezet.

Na de nederlaag tegen AZ is het voor Erik ten Hag geen uitgemaakte zaak dat hij zijn elftal zondag op bezoek bij Feyenoord zal wijzigen.

De trainer van Ajax ging op de vraag in of zijn formatie met het opstellen van Klaassen of Nicolas Tagliafico niet meer ’gif’ zou bevatten. „Die zouden zeker kunnen spelen, maar ik ben er wel van overtuigd dat wij het ook kunnen met het elftal dat er nu staat.”

Meer nieuws uit Ajax

Meest gelezen