Spookrijder (20) negeert stopteken en belandt na achtervolging met auto op zijn kop in Lijnden

© Foto ANP

Internetredactie
Lijnden

Na een achtervolging heeft de politie in de nacht van woensdag 15 op donderdag 16 december een 20-jarige man uit Amsterdam aangehouden op de Amsterdamse Baan in Lijnden. De automobilist negeerde een stopteken, ging spookrijden en kwam na in botsing te zijn gekomen met een politievoertuig op zijn kop tot stilstand.

Omstreeks 03.20 uur zien agenten een automobilist tegen de rijrichting in rijden. Hierop geven zij de bestuurder een stopteken. De man negeert het stopteken en gaat ervandoor. Er volgt een achtervolging waarbij de man zeer gevaarlijk rijgedrag vertoont. Zo rijdt hij onder andere door een rood verkeerslicht en gaat hij op de Amsterdamse Baan in Lijnden spookrijden. Ook als zijn auto door de politie wordt geblokkeerd, weigert hij te stoppen en gaat hij er via een grasveld wederom vandoor, waarna hij met een politievoertuig in botsing komt en op de Amsterdamse Baan het talud afrijdt en zijn auto op zijn kop tot stilstand komt.

Celstraf

Als agenten de man uit de auto halen, geeft de 20-jarige Amsterdammer aan dat hij nog een celstraf heeft openstaan. Niemand raakte bij het incident gewond, wel is er de nodige schade gemaakt. De man bleek ook niet in bezit van een rijbewijs te zijn.

Hij is overgebracht naar het politiebureau. Daar bleek dat hij nog 29 dagen celstraf had openstaan.

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.