Meerlandenfonds maakt 116 verenigingen blij met een bijdrage

De digitale overhandigingen in beeld.© Beeld Meerlanden

Van onze verslaggever
Rijsenhout

Het Meerlandenfonds heeft ook dit jaar 55.000 euro weggegeven aan maatschappelijke instellingen. Er werden 116 clubs en verenigingen blij gemaakt. Dat is de helft van het aantal aanvragen.

De uitreiking van cheques kon vanwege corona opnieuw niet tijdens een feestelijke plechtigheid gebeuren. De wthouders van de elf gemeenten waar afval- en energiebedrijf Meerlanden werkt hebben de overhandiging digitaal gedaan, onder andere met vlogs en uitzendingen.

Directeur Angeline Kierkels van Meerlanden vindt het heel jammer dat er weer geen bijeenkomst kon zijn. ,,Daar hoor je namelijk uit eerste hand hoe die vele vrijwilligers zich inzetten om te zorgen voor verbinding in onze gemeenten, wijken en buurten. Ik geniet altijd enorm van hun mooie en warme verhalen. Des te mooier vind ik het dat de wethouders alle moeite hebben gedaan om hen alsnog toch te kunnen verrassen met een cheque. De vrijwilligers verdienen een steuntje in de rug zodat zij hun verbindende werk voor een mooie en duurzame leefomgeving kunnen blijven doen.”

Alle uitreikingsfilmpjes zijn te zien op meerlanden.nl/fonds. Meerlanen geeft elk jaar 55.000 euro aan dat fonds om maatschappelijke doelen te ondersteunen, het milieu bevorderen, het welzijn van mensen vergroot en dit jaar ook of er een bijdrage wordt geleverd aan ’een betere mentale gesteldheid en het voorkomen van eenzaamheid door de aanhoudende de maatregelen rondom corona’.

Meerlanden werkt in de gemeenten Aalsmeer, Amstelveen, Bloemendaal, Diemen, Haarlemmermeer, Heemstede, Hillegom, Katwijk, Lisse, Noordwijk, Ouder-Amstel en Teylingen.

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.