Richard Rogers, Britse ontwerper Centre Pompidou, overleden

ANP Producties | Bron: ANP
Londen

De Britse topontwerper Richard Rogers is op 88-jarige leeftijd overleden, melden diverse buitenlandse media. Zijn zoon, Roo Rogers, heeft dat volgens The New York Times bevestigd. Waaraan hij is overleden, is niet bekendgemaakt.

Samen met Renzo Piano ontwierp Rogers Centre Pompidou, het toonaangevende centrum voor moderne kunst in Parijs. Het museum met zijn kleurrijke pijpen en buizen aan de gevel behoort tot de belangrijkste attracties van Parijs en werd in 1977 geopend. Het centrum bezit met meer dan 100.000 werken een van de belangrijkste collecties van moderne en hedendaagse kunst.

Rogers wordt volgens de BBC beschouwd als een van de meest succesvolle en invloedrijkste architecten ter wereld. Hij ontwierp onder meer de Millennium Dome in Londen, het Europees Hof voor de Rechten van de Mens in Straatsburg en terminals van het Britse vliegveld Heathrow en luchthaven Barajas in Madrid. In 2007 kreeg Rogers de Pritzker Architectuurprijs, de hoogste internationale onderscheiding voor architecten. In 1991 werd hij geridderd.

Meer nieuws uit Buitenland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.