Wessel Boer mist gezellige nazit bij Koninklijke HFC en ziet overstap naar IJsselmeervogels als een eer

Wessel Boer stapt over naar IJsselmeervogels.

Wessel Boer stapt over naar IJsselmeervogels.© Archieffoto

Rob Spierenburg
Haarlem

Koninklijke HFC raakt komend seizoen één van zijn meest vertrouwde gezichten kwijt. Centrale verdediger Wessel Boer (25) kiest voor het rood-wit van het Spakenburgse IJsselmeervogels en wordt aldaar herenigd met Daniël van Son en Khalid Tadmine die dezelfde stap al eerder maakten.

Boer ging niet over één nacht ijs. Na een oriënterend gesprek met de technische staf van IJsselmeervogels, gevolgd door een intensieve gedachtewisseling met trainer Gert Peter de Gunst, nam de Haarlemmer twee weken de tijd om alles op een rijtje te zetten. Uiteindelijk wonnen de ’Rooien’ het van de ’Koninklijke’.

„Ik ben bij HFC aan mijn zevende seizoen in het eerste bezig en heb dus een enorme band opgebouwd met de club. Toch heb ik het er beetje bij beetje zien veranderen. De voetballers uit de buurt waarmee ik na de wedstrijd bleef hangen en vervolgens nog een biertje dronk in Haarlem zijn nagenoeg allemaal verdwenen. Meer en meer spelers komen van ver en gaan direct weg want zijn met de auto. Die gezellige nazitten ben ik gaan missen.”

Een logische conclusie diende zich aan. „Als het met betrekking tot HFC nog uitsluitend over voetballen gaat, dan kan ik dat ook ergens anders gaan doen. Zeker nu ik een studie heb afgerond en wat makkelijker in mijn tijd zit. Als dan de - in mijn ogen - allergrootste vereniging in het amateurvoetbal zich telefonisch bij je meldt, dan ga je wel even nadenken.”

Ook van het vooruitzicht om in verband met de aanstaande drastische verbouwing van het sportcomplex van HFC de thuiswedstrijden te gaan spelen bij het Heemsteedse RCH, kreeg Boer het niet warm. „Dan speel je 34 uitwedstrijden in een seizoen.”

Het werd dus IJsselmeervogels. Tien minuten op de fiets naar Haarlem-Zuid worden vijf kwartier in de auto naar Spakenburg. Amper driehonderd mensen langs de koninklijke zijlijn worden er zomaar drieduizend op de tribunes van sportpark De Westmaat. En nog veel meer tijdens de vermaarde dorpsruzies met SV Spakenburg. „Ik zie het als een eer dat ik dat allemaal ga meemaken. En als een enorme uitdaging waar ik aan toe ben.”

Boer heeft de focus alweer volledig gericht op zijn Haarlemse broodheer. „Ik ben nog slechts twee duels verwijderd van 150 officiële wedstrijden voor Koninklijke HFC. Die mijlpaal ga ik dus wel halen. Ik ga er van uit dat het seizoen binnenkort wordt hervat en volledig wordt uitgespeeld. En dan op een goede manier afscheid van de club waar ik ongetwijfeld weer naar zal terugkeren.”

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Meest gelezen