Loodzware januarimaand Telstar door loting tegen PSV: ’Zwaar maar we gaan altijd voor de winst’

Milo Lambers
Velsen-Zuid

Toen Telstar twee jaar geleden in de beker Ajax lootte, ontplofte de telefoon van trainer Andries Jonker bijna. Nu het in de achtste finale tegen PSV moet spelen, zijn de reacties minder massaal.

De trainer spreekt over de minst gunstige loting mogelijk. ,,Samen met Ajax-uit is dit het minst gewenste loting. We hadden liever PSV thuis gehad. Ondanks dat er waarschijnlijk geen publiek bij zou zijn geweest, zouden we dan een kans hebben gehad. Het is altijd lastig voor zo’n grote club om aan de winderige kust op een doordeweekse avond een wedstrijd op kunstgras te spelen. Ook nu hebben we een kans maar het wordt wel erg lastig.”

Aan de andere kant heeft Telstar niets te verliezen en PSV alles. ,,De wedstrijd zit voor PSV tussen Groningen-uit en Ajax-thuis in. Voor onze spelers wordt het een bijzondere ervaring. In het stadion van PSV spelen is iets anders dan, met alle respect, dat van FC Dordrecht. Ze zullen het waarschijnlijk nooit meer vergeten.”

De eerste maand wordt voor Telstar direct een zeer uitdagende. Het hervat de competitie uit bij FC Volendam. Vervolgens wacht thuis MVV, PSV in de beker, Jong Ajax thuis en Almere City uit. ,,Een prachtige maand”, zegt Jonker. ,,Het zijn zware wedstrijden maar we gaan altijd voor de winst. Ook tegen PSV. Wie niet durft, mag thuis blijven.”

De achtste finale tussen PSV en Telstar is op 18, 19 of 20 januari.

Meer nieuws uit Telstar

Meest gelezen