Rode kaart Martens funest voor Bloemendaal

Jan Warmerdam
Arnhem

In de hoofdklasse van het zaalhockey liepen de mannen van Bloemendaal tegen twee nederlagen aan. Pinoké won met 3-8 en van HDM werd 2-9 verloren.

Pinoké en HDM waren op voorhand al niet de ploegen waar Bloemendaal in de race naar handhaving dit zaalhockeyseizoen de punten tegen zal halen. Dat bleek ook zondag in Sportcentrum Valkenhuizen in Arnhem, waar Bloemendaal om half tien in de ochtend moest aantreden tegen Pinoké. ,,De organisatie van de competitiewedstrijden is op zijn minst merkwaardig te noemen, natuurlijk”, wist een licht ontstemde captain Ralph Steegman later op de dag. ,,Het is een beetje idioot natuurlijk dat wij op dat tijdstip in Arnhem op het veld moesten staan. Het betekende dat ikzelf bijvoorbeeld om kwart over zes naast mijn bed stond.” Met Pinoké trof Bloemendaal een team dat voornamelijk bestond uit spelers die ook op het veld in de Amsterdamse grootmacht actief zijn. Zoals de Duitse international Niklas Wellen, die Bloemendaal-goalie Fritz Schnoeckel vier keer het nakijken gaf. In totaal scoorden de Amsterdammers acht keer, Bloemendaal deed iets terug via Casper van Dijk, Freek Martens en Pelle Vos. Steegman: ,,Pinoké speelde goed georganiseerd in een hoog tempo en was echt een maatje te groot voor ons.”

Het duel tegen HDM, dat dit seizoen een vooraanstaande rol in de hoofdklasse wil spelen, ging redelijk gelijk op, hoewel Bloemendaal wel steeds een doelpunt achterliep op de Haagse tegenstander. Steegman: ,,We speelden bij vlagen prima en waren zeker niet de mindere.” De ommekeer kwam drie minuten na de rust. Op dat moment ontstond er een opstootje waarbij Pelle Vos belaagd werd door drie tegenstanders. Freek Martens wilde het voor zijn ploegmakker opnemen. De Bloemendaalse spits gaf een tegenstander een duw, zag die vervolgens als een stervende zwaan ter aarde storten en kon met rood vertrekken. ,,Het was absoluut geen schofterige overtreding, maar wel een terechte kaart”, was de boosdoener na afloop berouwvol. Berouw of niet, Bloemendaal moest na de onverstandige actie van Martens de resterende tijd met een man minder verder. HDM rook bloed, zette twee tandjes bij en Bloemendaal viel steeds verder en langer terug. Er was voor de oranjewitten geen houden meer aan en het eindsignaal kwam met een 2-9 stand op het scorebord. Doelpuntenmakers Bloemendaal: Jord Beekmans en Ralph Steegman.

.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Meest gelezen