Leuchter schiet voetbalsters Ajax naar zege op Feyenoord

Spelers van Ajax vieren de 1-0 van Romee Leuchter.

Spelers van Ajax vieren de 1-0 van Romee Leuchter.© ANP

ANP
AMSTERDAM

De voetbalsters van Ajax hebben in de Eredivisie Vrouwen de topper tegen Feyenoord met 2-0 gewonnen.

Romée Leuchter maakte in de eerste 10 minuten na rust beide doelpunten op De Toekomst in Amsterdam. Ajax verstevigde daardoor de eerste plaats op de ranglijst.

Beide ploegen gingen met 22 punten de vrouwenversie van de klassieker in, maar Feyenoord speelde wel al een wedstrijd meer. Begin oktober wonnen de Rotterdamse voetbalsters op Varkenoord, met 2500 toeschouwers langs de kant, met 4-1 van Ajax. Vanwege de coronamaatregelen waren zondag in Amsterdam geen supporters welkom.

(Tekst gaat door onder de foto)

Vlnr: Nadine Noordam van Ajax, Kay-Lee de Sanders van Ajax, Sophie Cobussen van Feyenoord.

Vlnr: Nadine Noordam van Ajax, Kay-Lee de Sanders van Ajax, Sophie Cobussen van Feyenoord.© ANP

Leuchter opende in de 52e minuut de score uit een strafschop, na een overtreding van Robine de Ridder op Liza van der Most. Het betekende voor de 20-jarige Leuchter haar tiende doelpunt van het seizoen. Even later volgde nummer 11, op aangeven van Sherida Spitse.

Titelverdediger FC Twente nam op de laatste speelronde in de Eredivisie Vrouwen voor de winterstop de tweede plaats over van Feyenoord door met maar liefst 9-1 te winnen bij Excelsior. De voetbalsters uit Enschede hebben 1 punt minder dan Ajax.

PSV passeerde Feyenoord ook op de ranglijst door ADO Den Haag met 2-1 te verslaan. De ploeg uit Eindhoven heeft 2 punten achterstand op Ajax. De competitie wordt na de winterstop op 14 januari hervat.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meer nieuws uit Ajax