Sharony laat zich niet kisten. Sportschool dicht? Hup met z’n allen het bos in

Sharony van der Wiel bezig met een work out in het Burg. Rijkenspark.© United Photos/Toussaint Kluiters

Wilma Vermunt
Santpoort-Noord

,,Here we go again, alles weer dicht, dacht ik zaterdagavond toen ik naar de persconferentie keek’’, vertelt de Santpoort-Noordse sportschoolhoudster Sharony van der Wiel. Dus dan maar naar buiten.

,,Direct na de persconferentie ben ik gaan bedenken wat er nog wel mogelijk was, binnen de grenzen van de nieuwe maatregelen, bovenop de beperkingen die er al waren. Er waren twee opties: naar buiten en online. En dat is wat we nu doen, want we willen gewoon lekker blijven sporten. Met dit geweldige winterse weer is het zeker geen straf. ”

De veertigjarige Van der Wiel runt al acht jaar haar eigen sportschool in de Santpoortse Hoofdstraat. ,,We bieden personal trainingen aan, een op een of in kleine groepjes, in diverse vormen als bijvoorbeeld bootcamp of bokstrainingen. En de hele boel is nu naar buiten verplaatst. Op afspraak en op andere tijden, in groepjes van maximaal twee personen.’’

Bosrijk

De sporters verzamelen bij restaurant Boschbeek. In de bosrijke omgeving zijn mogelijkheden genoeg te bedenken voor een work-out. ,,Op maandag- en woensdagavond geven wij online trainingen, voor alle leden die daar gebruik van willen maken.”

Tijdens de lockdown-periode wordt de studio flink verbouwd. ,,Er gaan muren uit, de kleedruimtes worden verplaatst en er wordt daardoor een extra trainingsruimte gecreëerd, waar onze sporters straks zelfstandig extra kunnen trainen. Alles wordt lekker geschilderd en opgeknapt en daarmee komt een droom uit. We blijven optimistisch en hopen van harte dat we half januari weer open mogen. Maar stel nou dat dat door de omstandigheden nog net even te vroeg is, dan verzinnen we opnieuw een oplossing. We gaan zeker niet bij de pakken neerzitten.”

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.