IJmuiden-Zeewijk heeft er bijna honderd nieuwe woningen bij in de vorm van ’drie toekomstbestendige woontorens’

De drie nieuwe woontorens aan de Orionweg vanuit de lucht.© Archieffoto

Oscar Spaans
IJmuiden

IJmuiden-Zeewijk is bijna honderd nieuwe woningen rijker. Onlangs werden drie woontorens aan de Orionweg opgeleverd, bestaande uit drie- en vierkamerappartementen.

Het gaat om 73 sociale huurwoningen en 21 koopwoningen: een gezamenlijk project van bouwbedrijf Hillen & Roosen en Woningbedrijf Velsen. Bij de bouw van De Nieuwe Orion zijn voorzieningen voor gasloos koken en waterberging aangebracht.

Zo zijn onder de parkeerplaatsen infiltratiekratten ingegraven, waarin het regenwater afkomstig van de daken van de torens wordt opgevangen en langzaam de grond in loopt.

Toekomstbestendig

De verwarmingssystemen zijn voorbereid op aansluiting op het stadswarmtenet en op de daken liggen zonnepanelen. Daarmee zijn de torens ’toekomstbestendig’, aldus de bouwers.

Bestuurder Pierre Sponselee van Woningbedrijf Velsen: ,,Ik ben ontzettend blij dat we veel mensen gelukkig kunnen maken met een fijne, comfortabele en duurzame woning. Woningbedrijf Velsen werkt hard om het tempo op te schroeven bij nieuwbouw en verbeteringsprojecten. Met de oplevering van de Orionweg is er weer een goede stap gezet.”

De drie torens lopen trapsgewijs op in hoogte en de appartementen bieden uitzicht op zee. De gevels zijn uitgevoerd in zandkleurig metselwerk en in hout, waardoor ze ’verbinding maken met het duinlandschap’.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.