Stikstofcijfers Circuit Zandvoort niet representatief, natuurvergunning mogelijk in gevaar

© ANP

Internetredactie
Zandvoort

Het is onzeker of de berekeningen van het Circuit Zandvoort over de uitstoot van stikstof kloppen. Dit blijkt uit een rapport van deskundigen voor de rechtbank in Noord-Holland, dat in handen is van Trouw en EenVandaag. De cijfers ’bieden geen representatief beeld’, schrijven de onderzoekers in hun verslag.

Deze conclusie kan de natuurvergunning van het circuit in gevaar brengen. Voorwaarde voor deze vergunning is dat er niet meer stikstof in de kwetsbare natuur mag neerslaan. Dat moet dus vaststaan. Diverse andere rechtbanken vernietigden al vergunningen van bedrijven na twijfels over de stikstofcijfers, zo weten Trouw en EenVandaag te melden.

Tegen het verlenen van een vergunning aan het Circuit Zandvoort door de provincie Noord-Holland is bij de rechtbank bezwaar gemaakt door een aantal natuurorganisaties, waaronder Mobilisation for the Environment (Mob). De racebaan grenst aan het duingebied Kennemerland-Zuid dat door de aanwijzing als Natura 2000 volgens de Europese Habitatrichtlijn een beschermde status heeft.

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.