Uitgeesters krijgen vierde actie voor zonnepanelen op hun dak; inschrijven voor ’aanbod op maat’

Zonnepanelen in Uitgeest.© Foto Ger Mijnen

van onze verslaggever
Uitgeest

In de gemeente Uitgeest zijn er weer 282 inwoners overgestapt op duurzame energie. Dat meldt Omgevingsdienst IJmond bij de aankondiging van opnieuw een zonnepanelenactie.

Deze acties hebben de afgelopen jaren gezorgd voor 3106 ’extra zonnepanelen’, verdeeld over 282 daken in de gemeente met circa 14.000 inwoners. Nieuwe kandidaten kunnen zich tot 15 februari inschrijven voor ’een aanbod op maat’ middels de gezamenlijke inkoopactie. Dit loopt via duec.nl/actie. Duec staat voor Duurzaam Uitgeest Energie Coöperatie.

Na aanmelding komt een regionale installateur langs voor een gratis advies en offerte. Daarna beslist de bewoner over wel of niet aankoop. Voordeel is tevens dat de btw kan worden teruggevraagd bij de Belastingdienst. Ook dit kan in de actie gratis worden verzorgd door een administratiekantoor.

Uitgeest telt 5500 woningen. Uit gegevens van netbeheerder Liander blijkt dat er 2060 installaties zijn met gemiddeld negen zonnepanelen. Dat is ’heel veel’, concludeert Duec-voorzitter Guus Willemsen. Hij denkt dat het aantal flink wordt opgekrikt door grote deelnemers zoals bedrijven, winkels en sportverenigingen. Duec begon in 2018 met zonnepanelenacties. Dit is de vierde.

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.