Het was even winters wit in de regio, en dus klikten de camera’s van lezers | fotoserie

© Foto Marjon Adamidis-van Geldorp

© Hester Buys

© Foto Sinco Feunekes

© Foto Marjon Adamidis-van Geldorp

© Foto Ingrid Koper

© Foto Hester Buijs

© Foto Ria Mondelaars

© Foto Edwin Hein

1 / 8
Jacob van der Meulen
Haarlem

In ieder geval tijdens de aanloop naar deze kerstdagen was het even wit in onze regio. Dat leidde tot een stroom van foto’s gemaakt door lezers.

Met groot plezier en vakmanschap legden zij een landschap vast dat even straalde van zonlicht en witte rijp. Ook als de kerstdagen wat minder sprookjesachtig verlopen, dan bieden de foto’s nog even de gelegenheid weg te dromen.

,,Wat een prachtige start van deze tweede winterdag! Koud, windstil en een mooie zonsopgang; ‘natte neuzen en rode wangen weer’! Gelukkig is een stukje wandelen en dankbaar zijn nog niet afgelast’’, schrijft Marjon Adamidis-van Geldorp bij haar foto’s.

Ria Mondelaars legde molen de Hommel bij Molenwijk vast tijdens een mooie zonsopkomst en Ingrid Koper verwelkomde Koning Winter in Velserbroek. Molens blijven fotografen trekken in winterse landschappen, zoals ook Sico Feunekes die De Veer, een grondzeiler in de Veerpolder bij Penningsveer, vastlegde.

Hester Buys wandelde van de Brouwerskolk naar de Zanderijvaart en fotografeerde onderweg met oog voor detail berijpte kardinaalsmutsjes.

Om iedereen in deze tijd een hart onder de riem te steken, mailde Edwin Hein een ’duidelijke boodschap’ op een lantaarnpaal. Want er moeten natuurlijk ook nog andere dromen uitkomen.

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.