Man opgepakt die met wapen terrein Windsor Castle betrad

ANP Producties | Bron: ANP
Windsor

Op kerstochtend is een gewapende man aangehouden die het terrein van Windsor Castle betrad. De Britse koninklijke familie is op de hoogte gesteld van het incident.

Britse media melden op basis van de politie dat een 19-jarige man uit Southampton is opgepakt voor het dragen van een wapen en voor het betreden van verboden terrein. De arrestatie was rond 08.30 uur Britse tijd. Wat voor wapen de verdachte precies bij zich had, is niet duidelijk.

Koningin Elizabeth verblijft momenteel in Windsor Castle om kerst te vieren. Ze wordt daar vergezeld door onder anderen prins Charles, zijn vrouw Camilla en prins Edward en zijn gezin.

Onderzoek ingesteld

Volgens de politie is de verdachte niet in een gebouw geweest. Een onderzoek is ingesteld naar het incident. "We kunnen bevestigen dat enkele ogenblikken nadat de man het terrein had betreden de beveiligingsprocedures in gang zijn gezet en hij geen gebouwen in is geweest", luidt de verklaring. Volgens de politie was er verder ook geen gevaar voor de omgeving.

De 95-jarige Queen, die 's middags haar kersttoespraak hield, viert normaliter kerst op haar landgoed in Sandringham. Vanwege de coronapandemie heeft ze gekozen voor Windsor, waar ze momenteel veel verblijft.

Eerder op de dag waren sommige koninklijke familieleden nog in het openbaar gezien toen ze een dienst gingen bijwonen in de St George's Chapel. Elizabeth, die het de laatste maanden sowieso rustig aan doet, was daar niet bij, melden Britse media.

Meer nieuws uit Buitenland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.