120 woningen tijdelijk ontruimd na grote brand in flat Schiedam

ANP Producties | Bron: ANP
Schiedam

Bij een brand in een flatwoning aan de Burgemeester Gijsenlaan in Schiedam is in de nacht van vrijdag op zaterdag een kind gewond geraakt. Rijnmondveilig.nl meldt dat het kind met brandwonden naar het ziekenhuis moest worden vervoerd. In totaal zijn drie mensen voor onderzoek naar het ziekenhuis gebracht. Het hele flatgebouw met 120 woningen moest tijdelijk worden ontruimd, laat de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond weten.

De woning op de eerste etage van het flatgebouw stond al snel vol rook. In verband met de ontruiming van de 120 huizen verdeeld over zes verdiepingen en de snelle rookverspreiding door de brand schaalde de brandweer even na 01.00 uur op naar "zeer grote brand". Rijnmondveilig.nl riep mensen in de omgeving op de brandweerlieden de ruimte te geven voor hun werkzaamheden.

Iets voor 02.30 uur was de brand geblust en waren alle woningen weer vrij van rook. De geëvacueerde mensen konden daarna terugkeren naar huis. Alleen voor de bewoners van de woning waar de brand uitbrak moest opvang worden geregeld. De brand is volgens de brandweer waarschijnlijk ontstaan door waxinelichtjes.

Meer nieuws uit Binnenland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.