Aantal nieuwe coronagevallen iets omhoog

ANP Producties | Bron: ANP
Bilthoven

Het aantal coronabesmettingen is licht opgelopen ten opzichte van het vorige etmaal. Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) kreeg tussen vrijdagochtend en zaterdagochtend 12.629 meldingen van positieve tests. Tussen donderdagochtend en vrijdagochtend waren dat er 12.517.

Het aantal coronabesmettingen lag nog steeds wel een stuk lager dan een week geleden. Op die zaterdag werden er 14.672 besmettingen bevestigd.

Ook het gemiddelde aantal besmettingen blijft dalen, ondanks de kleine stijging op zaterdag. Afgelopen zeven dagen kwamen er bij het RIVM gemiddeld 12.388 nieuwe coronabesmettingen per dag binnen. Op vrijdag waren dat er 12.680 en aan het begin van deze week, op maandag, lag dat aantal nog op gemiddeld 14.022 positieve testuitslagen per dag.

DigiD-storing

In hoeverre een DigiD-storing op vrijdag invloed heeft gehad op de cijfers is niet bekend. Als gevolg van die storing konden sommige mensen niet inloggen, bijvoorbeeld voor het maken van een afspraak voor een coronatest bij de GGD.

In Amsterdam werden afgelopen etmaal de meeste coronabesmettingen gemeld, namelijk 760. In de hoofdstad heeft momenteel de omikronvariant van het virus - die besmettelijker lijkt - de overhand.

In Rotterdam hoorden 410 mensen dat ze positief zijn getest en in Den Haag ging het om 402 mensen. In Utrecht kregen 350 mensen te horen dat ze een positieve testuitslag hebben en in Almere waren dat 178.

In slechts drie gemeenten werd afgelopen 24 uur geen enkele nieuwe besmetting gemeld: Rozendaal (Gelderland), Vlieland en Schiermonnikoog.

Het RIVM kreeg in de afgelopen dag bericht dat 45 mensen aan de gevolgen van hun coronabesmetting zijn gestorven. Dat hun overlijden nu is gemeld, wil niet zeggen dat ze in de afgelopen 24 uur zijn gestorven.

Meer nieuws uit Binnenland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.