Eerste kersttoespraak voor koningin Elizabeth zonder haar Philip

ANP Producties | Bron: ANP
Londen

Koningin Elizabeth houdt zaterdag haar jaarlijkse kersttoespraak. Dit is de eerste keer dat de Britse koningin dat doet zonder haar man Philip, die op 9 april 2021 op 99-jarige leeftijd overleed. De toespraak is al opgenomen en uit een fragment kan worden opgemaakt dat het gaat om een eerbetoon aan Philip.

De speech wordt om 16.00 uur Nederlandse tijd uitgezonden. Uit vrijgegeven beelden kan al worden opgemaakt dat het een zeer persoonlijke toespraak gaat worden. Naast alle kerstdecoraties is prominent een foto te zien van de koningin en haar overleden man.

Verder is er nog niet veel bekend over wat de 95-jarige koningin zal zeggen. Net als vorig jaar zal de speech online te volgen zijn. In 2020 was de coronapandemie een belangrijk thema tijdens haar kersttoespraak. Toen merkte de Queen op dat Britten nader tot elkaar zijn gekomen, ondanks de problemen die worden veroorzaakt door corona.

De toespraak trekt elk jaar veel kijkers. De kerstboodschap was vorig jaar het best bekeken programma van eerste kerstdag met 8,1 miljoen Britten die benieuwd waren wat koningin Elizabeth te zeggen had. In 2019 trok de toespraak 7,85 miljoen kijkers.

Meer nieuws uit Buitenland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.