Omikronvariant ook op Curaçao geconstateerd

ANP Producties | Bron: ANP
Willemstad

Ook op Curaçao is de omikronvariant van het coronavirus vastgesteld. Dat heeft de regering op het eiland vrijdag bekendgemaakt. Tegelijkertijd neemt het aantal geregistreerde coronabesmettingen er flink toe: van 202 op 17 december naar 964 op vrijdag 24 december. Curaçao wil een verdere stijging tegengaan door zo snel mogelijk iedereen op het eiland van 18 jaar en ouder een boosterprik te geven.

Volgens epidemioloog Izzy Gerstenbluth is er vooral een grote stijging in het aantal infecties te zien bij mensen tussen de 18 en 33 jaar. Vanaf zondag 26 december kunnen alle volwassenen op het eiland een extra prik krijgen. In dat kader wordt onder meer een grote priklocatie in voetbalstadion SDK geopend. Dit weekend komen 60.000 boosterprikken uit Nederland aan op het eiland.

Gerstenbluth legde vrijdag tijdens een persconferentie ook uit dat cruiseschepen die willen aanmeren in Curaçao zich aan strenge regels moeten houden. Het cruiseschip Odessey of the Seas werd enkele dagen geleden door zowel Curaçao als Aruba geweigerd toen bleek dat zeker 55 passagiers en bemanningsleden positief hadden getest op corona.

In het algemeen geldt dat cruiseschepen die wel mogen aanmeren, moeten melden hoeveel van de passagiers aan boord zijn gevaccineerd. Alleen gezonde mensen mogen aan land.

Meer nieuws uit Binnenland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.