Media: dodental na hevige regenval in Brazilië richting 20

ANP Producties | Bron: ANP
Salvador

Hevige regenval en overstromingen hebben in de Braziliaanse deelstaat Bahia minstens achttien levens geëist, meldt onder meer de grote Braziliaanse nieuwswebsite G1. Twee damdoorbraken verergerden zondag de situatie. Volgens gouverneur Rui Costa dos Santos van Bahia staan inmiddels 37 steden onder water. Meer dan 11.000 mensen zijn door de wateroverlast dakloos geworden.

De regering van de deelstaat Bahia en de federale regering van Brazilië stuurden zaterdag, in samenwerking met andere deelstaten, extra personeel, vliegtuigen en materieel naar de getroffen gebieden om hulp te bieden. "We zijn volledig gemobiliseerd en nemen alle maatregelen die nodig zijn om de slachtoffers van de hevige regenval die Bahia deze kerst trof steun te bieden," lichtte de gouverneur in een videoboodschap toe.

In de hoofdstad van de deelstaat, Salvador, viel tot aan vrijdag alleen al in december 250 millimeter neerslag. Dat is vijf keer meer dan normaal volgens het stadsbestuur. In de afgelopen 72 uur heeft Salvador volgens G1 maar liefs 150 millimeter regen te verwerken gekregen.

Meer nieuws uit Buitenland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.