Youp van 't Hek eert gesloten cultuursector met kerstgedicht

ANP Producties | Bron: ANP
Amsterdam

Youp van 't Hek heeft ter gelegenheid van Kerstmis een speciaal gedicht opgenomen waarin hij de wederom gesloten cultuursector een hart onder de riem steekt. In het gedicht verbaast de 67-jarige cabaretier zich erover welke winkels als essentieel worden betiteld en dus open mogen zijn, terwijl de theaters geen gasten mogen ontvangen. Maar ook beklemtoont hij dat elke tunnel een einde kent en aan elke donkere periode ooit een einde komt.

De lofzang op de cultuursector van Van 't Hek is geplaatst op de website van theater De Kleine Komedie in Amsterdam. Bij wijze van 'adventskalender' lanceert het theater elke dag een korte verrassing van een bekende cabaretier voor de cultuurliefhebbers die nu thuiszitten. Grote namen als Jochem Myjer, Pieter Derks en Lebbis & Jansen werken mee aan het initiatief.

Van 't Hek was in oktober net begonnen met zijn allerlaatste tournee ooit, De Laatste Ronde! De komiek speelt de voorstelling de komende twee jaar in alle theaters in Nederland en Vlaanderen waar hij de afgelopen vijftig jaar heeft gespeeld. Het is de bedoeling dat hij de tournee afsluit op 28 februari 2024, de dag dat hij 70 jaar oud wordt, in Theater Carré.

Meer nieuws uit Binnenland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.