Haarlemse Sport-In Fun Experience voor kinderen op 28 december niet binnen, maar buiten.

Marcel Tabbers
Haarlem

De organisatie van de 23ste Sport-In Fun Experience heeft besloten om het evenement op dinsdag 28 december te verplaatsen van het Kennemer Sportcenter naar de korfbalvelden van HKC en Rapid.

Het is de tweede keer dat het evenement vanwege de coronamaatregelen plaatsvindt in de buitenlucht. Het aantal dagen is ingekort van drie naar één ochtend. Kinderen tussen 6 en 12 jaar zijn tussen 10.00 en 12.00 uur welkom. Ouders mogen zich, vanwege de regelgeving, niet op of om de sportaccommodatie bevinden.

Het gevarieerde aanbod bestaat uit sportclinics atletiek, beeball, hockey en voetbal. Die worden verzorgd door vrijwilligers van de desbetreffende verenigingen. Maar er zijn ook stormbanen en bungee-trampolines.

Er is een ochtend- en middagprogramma. Deelnemers kunnen zich inschrijven via www.sportindewijk.nl. De kosten zijn 10 euro. Het adres is Het Hoenstraat 3, naast het sportveld aan de Kleverlaan.

Jochem de Boer, namens SportSupport een van de organisatoren, meldt dat ‘kerst’ het thema is dit jaar. ,,Het is dit jaar natuurlijk weer kleiner van opzet, maar het gaat door. We vinden het belangrijk om juist in deze tijd de traditie voort te zetten. Voor de jeugd gelden geen beperkingen, gelukkig. We bieden ze een leuk dagdeel vermaak aan. Los daarvan hopen we dat de kinderen gehoor geven aan de oproep om hun leukste, gekste of unieke kersttrui en kerstsokken aan te trekken. Of een kerstmuts op te zetten.’’

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.