Vier geboortejaren in één dag uitgenodigd voor boosterprik

ANP Producties | Bron: ANP
Den Haag

Mensen die in 1976 of 1977 zijn geboren mogen vanaf zondagmiddag een afspraak maken voor een boosterprik tegen het coronavirus. Dat twitterde zorgminister Hugo de Jonge. Daarmee zijn er zondag vier geboortejaren uitgenodigd op één dag, want 's ochtends tweette hij al dat 1974 en 1975 een afspraak konden inplannen.

Mensen die zijn geboren in 1976 of 1977 kunnen zondag vanaf 16.00 uur online een afspraak maken voor een oppepprik. De allereerste veertigers (mensen geboren in 1971) konden vanaf zaterdag een afspraak inplannen. Ook de jaargangen 1972 en 1973 werden die dag opgeroepen. Vrijdag konden ook drie nieuwe geboortejaren op één dag een prikafspraak maken, de dagen daarvoor werden er telkens één of twee jaargangen per dag opgeroepen.

De boosterprik kan worden gehaald vanaf drie maanden na de laatste vaccinatie of drie maanden na herstel van corona. Dat was eerst zes maanden, maar gezien de snelle opmars van de omikronvariant is het boostermoment naar voren gehaald. Mensen kunnen niet kiezen welk vaccin ze krijgen: het wordt dat van Moderna of Pfizer, ongeacht de voorgaande vaccinaties.

Het is de bedoeling dat alle volwassenen die dat willen voor het einde van januari een boosterprik hebben kunnen krijgen.

Meer nieuws uit Binnenland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.