Ruim 2,4 miljoen kijkers in honderd landen voor The Streamers

ANP Producties | Bron: ANP
Loon Op Zand

Naar de livestream van The Streamers in de Efteling hebben zondag 2,44 miljoen mensen gekeken. Volgens de organisatie is dat een evenaring van het kijkcijferrecord dat afgelopen april werd neergezet met het optreden op Koningsdag. Daarnaast werd er ook nog eens minimaal 500.000 euro opgehaald voor UNICEF. De show werd in meer dan honderd landen gestreamd.

De supergroep met onder anderen Guus Meeuwis, Kraantje Pappie, Maan, Thomas Acda, Paul de Munnik, Ronnie Flex, Suzan en Freek en VanVelzen trad drie keer eerder op. Tijdens het optreden bij Paleis Noordeinde op 27 april keken ook rond de 2,5 miljoen mensen, dat was volgens de organisatie op dat moment het grootste publiek ooit voor een livestream-event.

Al een kwartier nadat de show was begonnen waren er volgens de band al twee miljoen mensen aan het kijken. Een uur na aanvang waren dat er 2,25 miljoen en om 22.15 uur tikte de stream de 2,44 miljoen kijkers aan. Het laatste concert dat The Streamers gaven in De Kuip was op het hoogtepunt goed voor 1,9 miljoen kijkers.

Naast kerstmuziek werden ook eigen hits door de artiesten ten gehore gebracht. Daarnaast werd er een ode aan Peter R. de Vries gebracht door een opvoering van A Whiter Shade of Pale van Procol Harum, het favoriete nummer van de vermoorde misdaadverslaggever. De uitvoering was onderdeel van een top vijf met nummers die diende als tegenhanger - met een knipoog - van de Top 2000 op NPO Radio 2.

Meer nieuws uit Binnenland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.