Wielrenster Pieters nog minimaal drie dagen in kunstmatige coma

Amy Pieters.© ANP

ANP
ALICANTE

Wielrenster Amy Pieters uit Zwanenburg wordt door Spaanse artsen nog minimaal drie dagen in een kunstmatige coma gehouden. De doktoren benadrukken dat extra rust in dit stadium een betere kans op herstel geeft, aldus haar ploeg SD Worx.

De 30-jarige Pieters kwam donderdagmiddag ten val tijdens een wegtraining van de nationale baanploeg, in de buurt van het Spaanse Calp. Ze verloor daarbij het bewustzijn. Een traumahelikopter bracht haar naar het ziekenhuis, waar ze een schedeloperatie onderging. Bij die operatie is door de artsen de druk in haar hoofd weggenomen die was ontstaan door de val tijdens een sprinttraining.

„De Spaanse artsen in het ziekenhuis in Alicante hebben in overleg met diverse Nederlandse doktoren besloten om Pieters nog minimaal drie dagen langer in een kunstmatig coma te houden”, meldt haar ploeg SD Worx in een verklaring.

Lees ook: Onzekerheid rond wielrenster Amy Pieters; vastklampen aan elk positief geluid vanuit Spanje

„De artsen kunnen pas wanneer ze Pieters laten ontwaken een inschatting maken van de eventueel ontstane schade.”

SD Worx vraagt de privacy van de betrokkenen te respecteren. „Momenteel kunnen er geen verdere mededelingen worden gedaan over het ongeval. Binnen Team SD Worx is iedereen erg ontdaan en in gedachten bij Amy en haar naasten.”

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Meest gelezen