Welk bedrijf wordt het meest duurzame van de IJmond?

BTAC Solutions, winnaar van de IJmond Duurzaam Award 2021.© archieffoto United Photos/Rob van Wieringen

Van onze verslaggever
IJmond

Welk bedrijf in de IJmond wordt - of vindt zichzelf - het meest duurzame? De Omgevingsdienst IJmond roept ondernemingen op om zich te kandideren voor de Duurzaam IJmond Award 2022.

Het is de negende keer dat de prijs aan een bedrijf wordt toegekend. BTAC Solutions uit IJmuiden won vorig jaar. Tot de eerdere winnaars horen ook visgigant Parlevliet & Van der Plas, de Noord-Hollandse Bierbrouwerij uit Uitgeest en Rigo Verffabriek uit IJmuiden.

,,Een energieneutraal gebouw, producten maken van bioplastic, no-waste productie. Allemaal termen die we de afgelopen jaren voorbij hoorden komen bij de genomineerden voor de IJmond Duurzaam Award’’, schrijft OD IJmond in een aankondiging. Bedrijven kunnen zichzelf opgeven via www.odijmond.nl/ikonderneemduurzaam. Een onderneming nomineren mag ook. Elk jaar zoekt ODIJmond ,,kandidaten die net dat stapje extra zetten, die laten zien hoe logisch duurzaam ondernemen is’’.

Promotie

Wie zich aanmeldt of wordt aangemeld, krijgt een medewerker van OD IJmond samen met een van de toezichthouders op bezoek. ,,Als uw onderneming geschikt is voor nominatie, krijgt u een bedrijfsfilm over uw duurzame activiteiten cadeau. Deze wordt ook ingezet ter promotie van de award’’, aldus de omgevingsdienst.

Uit drie genomineerden wordt een winnaar gekozen. De jury bestaat uit de milieuwethouders van de gemeenten Beverwijk, Heemskerk, Velsen en Uitgeest, de directeur van OD IJmond en de winnaar van de vorige editie.

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.