Duizenden mensen bij protesten tegen coronamaatregelen Duitsland

ANP Producties | Bron: ANP
Berlijn

Duizenden mensen zijn maandag de straat opgegaan in Duitsland om te protesteren tegen de coronamaatregelen in het land. In tientallen steden waren protesten. Veel demonstranten zijn tegen de mogelijk aanstaande vaccinatieplicht in het land.

Bij een protest in Bautzen, in de deelstaat Saksen, kwam het tot confrontaties tussen de politie en demonstranten. Er werd onder meer met stenen en vuurwerk naar agenten gegooid. Meerdere politieagenten raakten daardoor gewond, volgens lokale media. De politie maakte bekend dat meerdere mensen zijn aangehouden en dat zij zijn geïdentificeerd.

In tientallen steden door het hele land kwamen duizenden mensen samen. In Maagdenburg kwamen ongeveer 3000 mensen bijeen voor een mars door het centrum. Dat was een van de grotere demonstraties in Duitsland maandag.

Stijging coronabesmettingen

Veel Duitsers trotseerden slechte weersomstandigheden zoals kou en gladde wegen om deel te nemen aan de protesten. De demonstranten zijn tegen een nieuwe reeks maatregelen die dinsdag ingaan in acht deelstaten.

Het aantal coronabesmettingen stijgt de laatste weken snel in Duitsland, daarom wordt er nu ingegrepen door de overheid. Vanaf dinsdag wordt de maximale groepsgrootte teruggebracht naar tien mensen, moeten ongevaccineerden op meer plekken zoals in de trein, een negatieve test laten zien en zijn nachtclubs en discotheken dicht.

Meer nieuws uit Buitenland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.