Frankrijk telt 180.000 besmettingen op één dag en haalt het VK in

ANP Producties | Bron: ANP
Parijs

In Frankrijk is het aantal dagelijkse coronabesmettingen fors toegenomen. In de afgelopen 24 uur zijn ruim 179.800 positieve tests geregistreerd. Dat zijn er veel meer dan de ruim 104.600 gevallen van zaterdag, tot dan toe het hoogste aantal sinds het begin van de pandemie.

Frankrijk telt nu meer positieve tests op één dag dan het Verenigd Koninkrijk. Ook dat land rapporteert al een aantal dagen meer dan 100.000 nieuwe gevallen per dag. Dinsdag waren dat er bijna 129.500. Dat is opnieuw een record, nadat vrijdag bijna 122.200 nieuwe besmettingen werden gemeld. Bij de jongste cijfers zijn overigens Schotland en Noord-Ierland niet meegerekend.

Frankrijk heeft momenteel te maken met een snelle opmars van de extra besmettelijke omikronvariant van het coronavirus. Vanwege de vele besmettingen zijn maandag strengere coronamaatregelen aangekondigd. De coronapas die Frankrijk als een van de eerste landen ter wereld invoerde, wordt op 15 januari een vaccinatiepas. Dat betekent dat een negatieve test niet meer voldoende is om toegang te krijgen tot bijvoorbeeld restaurants.

Ook in andere Europese landen worden dinsdag opnieuw dagrecords gemeld na een dip in de afgelopen dagen, mogelijk vanwege kerst. In Griekenland verdubbelde het aantal dagelijkse besmettingen tot bijna 21.700. In Italië ging het aantal nieuwe besmettingen van ruim 30.800 op maandag naar meer dan 78.300 op dinsdag.

Meer nieuws uit Buitenland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.