Opnieuw ontsnappen Venezolanen uit detentiecentrum op Curaçao

ANP Producties | Bron: ANP
Willemstad

Op Curaçao zijn dinsdagavond (lokale tijd) zeven personen gevlucht uit de zogenoemde barakken op het terrein van de SDKK-gevangenis. Het gaat om ongedocumenteerde Venezolanen die vastzitten in afwachting van terugkeer naar hun vaderland.

Vijf personen zijn kort na de ontsnapping weer teruggevonden, twee zijn nog op de vlucht. Vorige week ontsnapten ook al twee ongedocumenteerden, die konden allebei na enige tijd weer worden aangehouden.

Minister-president, tevens minister van Justitie, Gilmar 'Pik' Pisas nam na de ontsnapping een kijkje bij de barakken. Hij zei na zijn bezoek tegen de pers dat er iets moet worden gedaan om te voorkomen dat mensen zo makkelijk ontsnappen. Volgens Pisas hebben de recente ontsnappingen te maken met werkzaamheden die momenteel plaatsvinden in de barakken.

Eerder deze maand zou een grote groep ongedocumenteerde Venezolanen, die vastzitten in de barakken, terug naar Venezuela worden gevlogen. De regering in Caracas annuleerde die vlucht op het laatste moment. Pisas hoopt dat de ongedocumenteerden voor het eind van het jaar alsnog terug naar Venezuela kunnen worden gestuurd.

Meer nieuws uit Buitenland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.