Langere treinen tussen Nederland en België door drukte

ANP Producties | Bron: ANP
Utrecht

De Belgische spoorwegmaatschappij NMBS heeft meerdere treinen die tussen Nederland en België rijden verlengd. De treinen tussen Roosendaal en het Belgische Puurs hebben daardoor een dubbele capaciteit. De NMBS doet dit vanwege de drukte door Nederlanders die naar België gaan. De langere treinen blijven rijden zolang als nodig.

Veel Nederlanders brengen dezer dagen een bezoekje aan de zuiderburen. Ze gaan een dagje winkelen, wat in eigen land door de lockdown niet kan. De NS raadde reizigers woensdagochtend af om de trein naar België te pakken, tenzij het echt noodzakelijk is. Het spoorbedrijf waarschuwde voor de drukte, waardoor het onmogelijk is voldoende afstand te houden. De oproep geldt tot zondagavond.

Net zoals dinsdag zet de NS op de perrons medewerkers in om de passagiersstromen in goede banen te leiden. Het kan voorkomen dat passagiers moeten achterblijven wanneer een trein te vol zit. De NS adviseert mensen om de hogesnelheidstrein Thalys te nemen als ze bij noodzakelijke reizen de drukte willen mijden. Ze moeten dan een zitplaats reserveren.

Drukke wegen

Ook op de weg is het weer erg druk. Zo stonden er 's ochtends meerdere files op snelwegen richting België. In de binnenstad van Antwerpen zijn veel parkeerplaatsen vol. De autoriteiten vragen automobilisten om te parkeren buiten de stad en dan met openbaar vervoer verder te gaan.

De toestroom van Nederlanders krijgt veel aandacht in Belgische media. De krant Gazet van Antwerpen vroeg lezers om hun mening over de dagjesmensen, wat gemengde reacties opleverde. De ene lezer schrijft dat de grenzen dicht moeten, terwijl een ander zegt "het mag, dus niet zeuren".

Meer nieuws uit Binnenland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.