Ajax-talent Max de Waal (19) in gesprek met PEC Zwolle

Max de Waal.© Foto Orange Pictures

Van onze verslaggever
Hoorn

De kans is groot dat Max de Waal (19) het seizoen afmaakt bij PEC Zwolle. De hekkensluiter van de eredivisie is met Ajax in gesprek om de spits uit Hoorn voor een half jaar te huren.

De belangrijkste voorwaarde die Ajax aan een verhuur van De Waal verbindt, is dat de aanvaller van Jong Ajax zijn in 2023 aflopende verbintenis op korte termijn met minimaal een jaar verlengt.

De Amsterdamse clubleiding is onder de indruk van de progressie die de West-Fries dit seizoen maakte. Jong Ajax-coach John Heitinga transformeerde De Waal van een aanvallende middenvelder in een spits en dat betaalde zich uit. Van de twintig duels in de eerste divisie miste De Waal er geen een. Voor de verrassende nummer vijf van de ranglijst scoorde hij vijf keer.

PEC Zwolle is naarstig op zoek naar doelpunten en ziet in De Waal iemand die daarin kan voorzien. De nummer achttien van de eredivisie wist in achttien duels slechts negen treffers te produceren. De nieuwe coach Dick Schreuder zou De Waal daarom graag aan zijn selectie toevoegen. En Ajax denkt dat het voor zijn ontwikkeling beter is om op eredivisieniveau uit te komen dan nog een half jaar op het tweede niveau.

Lees ook: De middenvelder van Jong Ajax die uit nood spits werd, is nu topscorer van de eerste divisie. En dat wil Max de Waal blijven ook

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meer nieuws uit Ajax

Meest gelezen