Gommers: jongeren moeten meer stem laten horen

ANP Producties | Bron: ANP
Amsterdam

Jongeren moeten meer hun stem laten horen over hoe zij hun vrijheid willen terugkrijgen en weer een leuk leven kunnen leiden te midden van de coronacrisis, zegt Diederik Gommers, voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Intensive Care (NVIC).

Jongeren moeten volgens hem met een stappenplan komen over hoe er weer versoepeld kan worden. "Ze zullen moeten laten zien dat ze een bijdrage willen leveren aan de toekomst", aldus Gommers in een interview in debatcentrum De Balie in Amsterdam. "Ik ben 57 en heb een heel goed leven nu, ik heb bijna helemaal geen last van Covid, ik ga niet meer uit", vervolgt de ic-arts.

Gommers vindt dat bij het bestrijden van het coronavirus er een onderscheid gemaakt moet worden tussen jongeren en ouderen. Hij benadrukt dat jongeren tot nu toe bijna niet ziek worden van het virus. "We hadden vorig jaar gehoopt dat als we gevaccineerd zijn we perspectief kunnen bieden aan jonge mensen, maar nu zijn we twee jaar verder en dat is er nog steeds niet", aldus Gommers.

Hij deed de uitspraken bij een een bijeenkomst in De Balie in samenwerking met het nieuwe journalistieke platform Nieuwskamer.

Meer nieuws uit Binnenland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.