Kans op eigen hangplek voor jongeren in Badhoevedorp

Een hangplek voor jongeren in Badhoevedorp is mogelijk.© Foto Ella Tilgenkamp

Bart Boele
Badhoevedorp

Jongeren uit Badhoevedorp krijgen in het nieuwe dorpscentrum mogelijk een jongerenontmoetingsplaats (jop) ofwel hun eigen hangplek.

Dat zegt CDA-wethouder Mariëtte Sedee in reactie op vragen van bezorgde raadsleden in Haarlemmermeer. Het dorpscentrum wordt, nu de oude snelweg A9 is verdwenen, opnieuw ingericht. Er komt vooral heel veel woningbouw en een nieuw winkelcentrum.

Prachtig mooi en gelukkig in de stijl die de dorpsbewoners hebben aangegeven, namelijk jarendertig-sfeer, vinden de raadsleden. ,,Maar de jeugd vanaf 12 jaar voelt zich straks verloren in dat nieuwe centrum’’, zegt Jeanette Koolmoes (HAP) en ook Katrijn Kliphuis (VVD) maakt zich met Gerdien Knikker (D66) daar zorgen over.

Er komt in het centrum, aldus Sedee, nieuwe speelgelegenheid voor kinderen. ,,In februari 2022 start een participatieproject waarbij we nadrukkelijk jongeren vanaf 12 jaar willen betrekken. Een jongerenontmoetingsplaats is een mogelijkheid.’’ Een locatie weet ze ook al: tussen het toekomstige medisch centrum en de Kamerling Onneslaan.

Badhoevedorp heeft een roerige geschiedenis met jongeren. De ontmoetingsplaats aan de Rijstvogelstraat is gesloten omdat er geen jongeren waren te vinden die daar taken in het beheer op zich wilden nemen. Ook heeft het dorp last gehad van grote groepen jongeren die vooral uit de westelijke wijken van Amsterdam afkomstig waren. Het huidige jongerenhonk in het dorpshuis is te klein om verschillende groepen jongeren onderdak te bieden.

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.