Het loopt nog geen storm bij kerstbomenactie in Haarlem. Amper kerstbomen ingeleverd

Met een schep en een knijper overhandigen medewerkers van Spaarnelanden 50 cent en een lootje voor ingeleverde kerstbomen.

Met een schep en een knijper overhandigen medewerkers van Spaarnelanden 50 cent en een lootje voor ingeleverde kerstbomen.© Foto United Photos/Paul Vreeker.

Mireille Sneekes
Haarlem

Op de inzamellocaties die Spaarnelanden en de gemeente Haarlem hadden opgetuigd voor de kerstbomenactie, liep het woensdag nog geen storm. Op verschillende locaties kwamen nauwelijks mensen af om een oude kerstboom in te leveren.

Woensdag was de eerste dag van de inzamelactie. Op 26 locaties binnen de gemeente konden tussen 12.30 en 16.00 uur kerstbomen worden ingeleverd. Op die locaties wachtten medewerkers van Spaarnelanden. Zij bleven tot 16.00 uur de bomen. Daarna werden ze opgehaald.

Na oud en nieuw

Halverwege de middag was er bij het Kenaupark maar één boom ingeleverd. Aan de Garenkokerskade werden tien bomen ingezameld en aan het Wilsonplein acht. De medewerkers van Spaarnelanden hielden elkaar via een groepsapp op de hoogte. Rond half drie waren er twee locaties waar nog geen enkele boom was ingeleverd.

De medewerkers vermoeden dat de eerste dag van de actie te vroeg is gepland. Op straat zien ze nog niet zo veel kerstbomen liggen. Ze denken dat de meeste mensen tot na oud en nieuw wachten voordat ze hun boom wegdoen. Ook het weer zat niet mee. Op de volgende twee dagen dat er kerstbomen ingeleverd kunnen worden, 5 en 12 januari, wordt meer drukte verwacht.

Schep en knijper

Aan kinderen onder de 16 jaar gaven de medewerkers van Spaarnelanden voor elke ingeleverde boom 50 cent en een lootje. Zij legden het muntje op een schep en klemden het lootje tussen een afvalknijper. Zo bleef tijdens de actie de anderhalve meter afstand bewaard.

Met het lootje maken de kinderen tijdens de trekking op 26 januari kans op een van de 100 cadeaubonnen of de superprijs van 500 euro. De ingezamelde bomen worden versnipperd en verwerkt tot compost.

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.