Forum wil meedoen in Haarlem en Haarlemmermeer

Thierry Baudet.

Thierry Baudet.© ANP/Bart Maat

Willemien Schenkeveld
Haarlem, Haarlemmermeer

Forum voor Democratie wil meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen in Haarlem en Haarlemmermeer.

Forum hoopt op 16 maart in vijftig gemeenten mee te doen aan de lokale verkiezingen. Dat is veel meer dan vier jaar geleden toen de partij alleen in Amsterdam zelfstandig een aantal raadszetels bemachtigde.

Wie in Haarlem en Haarlemmermeer de kar trekken, is niet bekend. Uiterlijk 31 januari wordt duidelijk of Forum echt meedoet. Dan moet de partij de namen van de kandidaten bekendmaken en als lokale nieuwkomer dertig ondersteuningsverklaringen kunnen overleggen.

Bij de landelijke verkiezingen in maart vorig jaar haalde Forum in Haarlem 3,8 procent van de stemmen, in Haarlemmermeer 5,2 procent. Landelijk was dat 5 procent, maar op dit moment tikt de partij van Thierry Baudet net de 4 procent aan.

Zowel in Haarlem als Haarlemmermeer wil ook Belang van Nederland meedoen, de partij van Tweede-Kamerlid Wybren van Haga, die in mei brak met Forum.

Velsen

Forum voor Democratie hoopt in Noord-Holland ook mee te doen in Velsen, Beverwijk, Alkmaar en Edam-Volendam. In Purmerend heeft de partij twee raadszetels sinds de daar onlangs gehouden herverdelingsverkiezingen.

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.