Lot en zakcentje voor kinderen die kerstboom inleveren in Velsen

Van onze verslaggever
Velsen

Kinderen in Velsen tot 15 jaar krijgen een lootje en 50 cent voor elke kerstboom die ze inleveren op vrijdag 7 januari tussen 13 en 17 uur.

Op acht verzamellocaties kunnen de bomen worden geruild voor een lot en een zakcentje: de parkeerplaats bij sporthal Zeewijk, Plein 1945, Parkeerplaats Sportlaan Santpoort-Zuid, Burgemeester Weertsplantsoen, de parkeerplaats van station Driehuis, het Stratingplantsoen in Velsen-Noord, winkelcentrum Velserbroek en Velserburch in Velsen-Zuid.

Met het lot zijn meerder prijzen te winnen. Zo wordt er vijftig keer tien euro verloot en een hoofdprijs van 500 euro voor een uitje met de klas. De hoofdprijs mag ook geschonken worden aan een goed doel. Kinderen tot 15 jaar mogen meedoen met de winactie en krijgen 50 cent, maar het staat een ieder vrij om bomen in te leveren. Het liefst bomen zonder kruis of kluit. Mochten de coronamaatregelen veranderen, dan laat de gemeente nog weten of er dingen veranderen. De inzameling is coronaproof.

Op 15 januari rijdt HVC een bomenophaalronde voor de overgebleven bomen. HVC zorgt ervoor dat de ingezamelde bomen op een verantwoorde manier worden verwerkt. De takken en naalden worden verwerkt tot compost. De stam wordt versnipperd en in de bio-energiecentrale wordt er groene elektriciteit en warmte van gemaakt.

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.