Max de Waal verlengt zijn contract bij Ajax en gaat op huurbasis naar PEC Zwolle: ’Ik ben doordrongen van de enige doelstelling voor het komende half jaar: handhaving’

Max de Waal, de Hoornse spits van Ajax, maakt het seizoen af bij PEC Zwolle.© Archieffoto Orange Pictures

Vincent Schot
Amsterdam

Ajacied Max de Waal maakt het seizoen af bij PEC Zwolle. De spits uit Hoorn zette wel eerst nog zijn handtekening over een langere verbintenis in Amsterdam. Zijn contract bij Ajax loopt nu tot medio 2024.

PEC Zwolle is de hekkensluiter van de eredivisie en deze winter naarstig op zoek naar versterkingen om erin te blijven. Het liet daarop het oog vallen op de oud speler van Hollandia en Always Forward. De negentienjarige De Waal speelde dit seizoen in Jong Ajax en in de eerste divisie was hij al goed voor negen competitietreffers.

De belangrijkste voorwaarde die Ajax aan een verhuur van De Waal verbond, was dat de aanvaller zijn in 2023 aflopende verbintenis met minimaal een jaar zou verlengen. Dit is nu gebeurd, meldt Ajax op de website. De Amsterdamse clubleiding is onder de indruk van de progressie die de West-Fries dit seizoen maakt.

Jong Ajax-coach John Heitinga transformeerde De Waal van een aanvallende middenvelder in een spits en dat betaalde zich uit. Van de twintig duels in de eerste divisie miste De Waal er geen een. Voor de verrassende nummer vijf van de ranglijst scoorde hij negen keer.

Over tien dagen hervat PEC Zwolle de competitie met de thuiswedstrijd tegen Willem II. De Waal is de tweede winterse versterking, nadat maandag Oussama Darfalou (Vitesse) al werd gepresenteerd.

Lees ook: Ajax-talent Max de Waal (19) in gesprek met PEC Zwolle [video]

,,Voor mij komt deze tijdelijke overstap naar PEC Zwolle op een prachtig moment. Na net mijn contract bij Ajax verlengd te hebben, dient via PEC de mogelijkheid zich aan om mezelf voor het eerst in de eredivisie te laten zien. Dat is iets waar ik al die jaren hard voor gewerkt heb en enorm naar uitkijk. Het is me duidelijk in welke lastige situatie de club zich momenteel bevindt en ik ben dan ook doordrongen van de enige doelstelling het komende half jaar: handhaving. De club en supporters kunnen er vanuit gaan dat ik alles zal geven om er samen een prachtige tweede seizoenshelft van te maken’’, aldus De Waal op de website van PEC Zwolle.

Technisch manager Mike Willems zegt daar: ,,Het is mooi dat we in de eerste dagen van het nieuwe jaar naast Oussama Darfalou ook Max de Waal aan de selectie hebben toegevoegd. Deze spelers geven ons een aanvallende impuls. Max is een fysiek sterke en technische aanvaller die voorop gaat in de strijd. In de gesprekken die we gevoerd hebben maakte hij een ontzettend gretige indruk om zichzelf nu ook in de eredivisie te laten zien.”

Meer nieuws uit Ajax

Meest gelezen