Griekspoor en Van de Zandschulp beginnen hun nieuwe tennisseizoen met zege

Tallon Griekspoor.

Tallon Griekspoor.© Foto EPA

Van onze verslaggever
Melbourne

Tallon Griekspoor en Botic van de Zandschulp, de twee Nederlandse tennissers die afgelopen najaar de top honderd van de wereld in zijn gedenderd en dit jaar willen doorstoten naar de top vijftig, zijn uitstekend aan 2022 begonnen.

Griekspoor klopte de Duitser Dominik Köpfer met 6-3 6-4 en boekte zo zijn 27e overwinning op rij. De 25-jarige Nieuw-Venneper werd in de eerste game direct gebroken, maar herpakte zich al snel met twee breaks op de service van Köpfer. Een vroege break in de tweede set leverde hem de overwinning op. Griekspoor, 65e op de mondiale ranking (elf plaatsen lager dan zijn Duitse opponent), treft in de tweede ronde de winnaar van de partij tussen de Australiër Alexei Popyrin en Stefano Travaglia uit Italië. Bij winst wacht hem mogelijk een duel met de als eerste geplaatste Spanjaard Rafael Nadal in de derde ronde.

Griekspoor is sinds zijn nederlaag begin september op de US Open tegen Novak Djokovic ongeslagen. Hij won daarna zijn partij in de Davis Cup en vijf challengertoernooien op rij. Een kleine kanttekening: hij speelde in december competitiewedstrijden in Frankrijk en werd daarin wel een keer verslagen, maar die partijen tellen officieel niet mee.

Van de Zandschulp (26) versloeg de Fransman Adrian Mannarino met 6-4 6-3. De nummer 57 van de wereld maakte het op zijn eerste matchpoint af op de service van de 33-jarige nummer 71 van de mondiale ranglijst. Hij neemt het in de tweede ronde op tegen de Amerikaan Mackenzie McDonald, de nummer 55 van de wereld.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Meest gelezen