308 nieuwe besmettingen in IJmond, bijna helft meer dan weekgemiddelde

Eric Kok
Beverwijk

De besmettingscijfers lopen ook in de IJmond hard op. Er raken echter weinig mensen in het ziekenhuis en de afgelopen dagen zijn er ook geen IJmonders overleden aan covid-19.

Bij het RIVM zijn woensdag 308 nieuwe besmettingen gemeld in de IJmond. Dat is bijna de helft meer, 95, dan het gemiddelde over de zeven dagen ervoor. In Velsen gaat het om 103 nieuwe positieve coronatesten, in Beverwijk 76, in Heemskerk 57, in Castricum 38 en in Uitgeest 34.

In Uitgeest is al sinds 16 december niemand in het ziekenhuis opgenomen met covid-19, de ziekte die veroorzaakt wordt door het coronavirus. In Velsen is dat vanaf 18 december niet gebeurd. In Heemskerk was de laatste ziekenhuisopname op 20 december, in Beverwijk 22 december en in Castricum op 31 december.

Sinds nieuwjaar is niemand in de IJmond overleden aan covid-19, in Velsen zelfs al sinds 21 december. In de periode van 22 tot en met 31 december zijn 8 inwoners van de IJmond overleden, 3 in Uitgeest, 2 in Castricum, ook 2 in Heemskerk en 1 in Beverwijk.

De besmettingscijfers zijn in Kennemerland de afgelopen twee weken het hoogste van Nederland, op Amsterdam-Amstelland na. De Veiligheidsregio Kennemerland reikt tot en met Zandvoort en de Haarlemmermeer. In de IJmond telt Uitgeest relatief de meeste positieve testen, gevolgd door Velsen.

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.