Ondanks corona en lockdown toch veel hoogtepunten voor Teylers Museum in 2021

Marjan Scharloo overhandigt de sleutel van Teylers Museum aan Marc de Beyer.© Foto Wiebrig Krakau

Leontien van Engelen
Haarlem

De verschillende lockdowns door corona spelen de musea al bijna twee jaar parten. Toch kijkt Teylers Museum terug op veel hoogtepunten in 2021.

De opening van Pieter Teylers Huis, de ontdekking van twee Bernini’s in de collectie, twee fraaie tentoonstellingen en een goedbeluisterde podcast, het zijn ondanks alles hoogtepunten in 2021, zo laat Teylers Museum weten.

Was het museum in 2020 bijna 16 weken gesloten, in 2021 waren dat maar liefst 24 weken. Desondanks verwelkomde Teylers toch nog 59.692 bezoekers. Door de 1,5-meterregel en de langdurige sluitingsperiode konden er minder mensen ontvangen worden dan normaal, maar dat de tentoonstellingen John Constable en Vogelpracht goed gewaardeerd werden, bleek uit het feit dat de tijdsloten over het algemeen uitverkocht waren.

Online timmerde het museum flink aan de weg: het aantal volgers op de sociale kanalen groeide gestaag door. De podcast Museum van de Verwondering door Diederik Jekel en Dide Vonk werd meer dan 14.000 keer gedownload en zorgde voor veel positieve reacties. Ook de reeks korte filmpjes met specialisten die werkten in Pieter Teylers Huis werd goed bekeken.

Nieuwe algemeen directeur

Deze week begon Marc de Beyer als nieuwe algemeen directeur van Teylers Museum. Marjan Scharloo, die per 1 januari aftrad, overhandigde hem symbolisch de sleutel van de voordeur.

Teylers Museum hoopt net als de andere musea weer zo snel mogelijk open te gaan. De tentoonstelling Vogelpracht, met de mooiste vogelafbeeldingen uit de collectie van Teylers Museum, wordt verlengd tot en met 29 mei. Zodra bekend is wanneer de musea open kunnen, wordt het weer mogelijk om tickets (om) te boeken.

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.