Griekspoor wint weer en treft nu Rafael Nadal

Rafael Nadal, de volgende tegenstander van Tallon Griekspoor.© Foto AFP

Robert Berkeley
Melbourne

Tallon Griekspoor heeft in het ATP-toernooi in Melbourne ook zijn tweede partij gewonnen en mag zich nu opmaken voor een partij tegen een levende tennislegende: hij treft in de derde ronde Rafael Nadal.

Dat is voor de 25-jarige Griekspoor de derde ontmoeting met een wereldtopper in zeven maanden tijd. In juni lootte hij op Wimbledon in de eerste ronde Alexander Zverev als tegenstander, de Duitse olympisch kampioen. In september kwam hij op de US Open in de tweede ronde tegenover Novak Djokovic te staan, de Servische nummer één van de wereld. In beide gevallen had hij geen kans en verloor hij in drie sets. Tegen Nadal speelde de Nieuw-Venneper nog niet eerder.

Donderdag versloeg Griekspoor Alexei Popyrin, de Australische nummer 61 van de wereld (vier plaatsen hoger dan de Nederlander) met 6-3, 4-6 en 6-3. Hij heeft daarmee voor het eerst de kwartfinales bereikt van een ATP-toernooi.

Wat ritme betreft heeft Griekspoor in elk geval een voorsprong ten opzichte van Nadal: hij sloot het vorige tennisjaar af met maar liefst vijf toernooizeges op rij op het een na hoogste niveau (challengers) en maakte dus heel wat uren op de baan. Nadal speelde donderdag na vijf maanden afwezigheid vanwege een voetblessure weer zijn eerste officiële wedstrijd. Hij won overtuigend met 6-2 en 7-5 van Ricardas Berankis uit Litouwen. De Spanjaard speelde afgelopen maand al wel partijen op een demonstratietoernooi in Abu Dhabi. De twintigvoudig grandslamwinnaar testte daarna bij terugkeer in Spanje positief op het coronavirus, maar herstelde snel.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Meest gelezen