Van den Heuvel: politieactie A2 had te maken met mijn veiligheid

ANP Producties | Bron: ANP
Amsterdam

Misdaadverslaggever John van den Heuvel laat weten dat er donderdag "rond Amsterdam een incident is geweest, waarbij mijn beveiligers een voorzorgsprotocol hebben gevolgd en er extra veiligheidsmaatregelen zijn getroffen". Hij zegt "blij" te zijn dat zijn "beveiligers scherp zijn en adequaat handelen".

"De politie doet onderzoek naar het incident en ik heb het volste vertrouwen dat dit op een juiste wijze gebeurt", aldus Van den Heuvel, werkzaam bij De Telegraaf.

Enige tijd later werd de A2 tussen Breukelen en Maarssen afgesloten door de politie. Een gebouw van de Landelijke Eenheid van de politie in Driebergen werd tijdelijk extra beveiligd. De politie laat weten dat er bij het incident op de A2 een auto betrokken was, "met daarin een te beveiligen persoon (TBP). Vanwege het veiligheidsprotocol is de TBP naar de dichtstbijzijnde politielocatie gereden. De politie onderzoekt de zaak en kan er op dit moment niet inhoudelijk op ingaan."

Van den Heuvel, die onder meer voor De Telegraaf werkt, wordt al langere tijd bedreigd vanwege zijn werk als misdaadverslaggever. Eind 2018 liep hij zodanig veel gevaar dat hij drie maanden niet aan de slag kon bij RTL Boulevard, waar hij duiding rondom misdaadzaken geeft. Ook na de moord op zijn collega Peter R. de Vries verscheen hij enige tijd niet in het programma.

Meer nieuws uit Binnenland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.