Telstar trekt Randy Wolters en Stanley Akoy aan en hoopt op John Goossens

Milo Lambers
Velsen-Zuid

Telstar heeft zich verzekerd van de diensten van Randy Wolters en Stanley Akoy voor de tweede seizoenshelft.

Wolters trainde al enige tijd mee met de groep van trainer Andries Jonker om zijn conditie op niveau te houden. In eerste instantie richtte hij zich na een periode bij het Griekse AO Xanthi op een nieuw buitenlands avontuur. De samenwerking beviel van beide kanten goed, waarna Wolters nu inzetbaar is tijdens officiële wedstrijden. De 31-jarige Leidenaar kan op alle posities aan de linkerkant uit de voeten. Hij speelde eerder voor onder meer NEC, Go Ahead Eagles, ADO Den Haag en het Schotse Dundee.

,,Ik vond het tof dat ik hier kon aansluiten”, vertelt Wolters. ,,Het contract in Griekenland liep af. De eigenaar had problemen waardoor alle contracten niet werden verlengd. Geen slecht woord over die club, want alles was goed geregeld en ik had het erg naar mijn zin. Er zijn zeker wat buitenlandse clubs langsgekomen maar corona heeft het niet makkelijker gemaakt. Nu ben ik hier en wil ik belangrijk zijn voor het team.”

Wolters is tevreden bij zijn nieuwe club. ,,Ik ben blij hier te zijn. Het is een kleine club, we doen het met elkaar. Dat heeft ook wel wat. Het is ook fijn om weer in Leiden te wonen met mijn vrouw. We verwachten volgende week ons tweede kind. Dat soort dingen helpen ook mee.”

Stanley Akoy sluit aan als amateur. Hij speelde eerder bij Cambuur Leeuwarden maar kampte met een zware blessure. De middenvelder moest revalideren van een kruisbandblessure. Hij kwam bij Telstar terecht naar aanleiding van een tip van Cambuur Leeuwarden-trainer Henk de Jong.

Goossens

Telstar hoopt ook nog om John Goossens te strikken. De ervaren middenvelder ontbond afgelopen week zijn contract bij ADO Den Haag. Hij traint de komende dagen mee om te kijken of het van beide kanten bevalt.

Meer nieuws uit Telstar

Meest gelezen