Kerstbomen kunnen zaterdag 15 januari met de vuilnisman mee in Beverwijk, Heemskerk en Velsen

Kerstbomen wachten op de vuilnisman.© Foto Richard Stekelenburg

Richard Stekelenburg
IJmond

Afvalverwerker HVC gaat zaterdag 15 januari op kerstbomenronde in Velsen, Beverwijk en Heemskerk. Wie z’n afgedankte boom door de vuilnisman wil laten meenemen, wordt verzocht het ding die dag voor 8 uur aan te bieden op de daarvoor bestemde plekken. Voor Velsen heeft HVC een route beschikbaar op de website, waarlangs bomen mogen worden aangeboden. In Beverwijk mag dat bij alle ondergrondse containers, en in Heemskerk op de ruim dertig plekken die te vinden zijn op de website van HVC. Daarnaast is er in Heemskerk nog een inzamelingsactie bij scholen waar bomen tót 12 januari kunnen worden verzameld.

Wie zijn boom eerder kwijt wil, kan hem brengen naar een afvalbrengstation in zijn of haar buurt (adressen eveneens te vinden op de HVC-website). Al hebben zo te zien al heel wat kerstbomen hun weg naar de stoep gevonden, wachtend op de vuilnisman - zoals hier in Koningstraat in Beverwijk.

Wat gebeurt er vervolgens trouwens met die bomen nu er geen kerstbomenverbrandingen meer zijn? HVC laat de takken en naalden verwerken tot compost, de stam wordt versnipperd en aangeboden aan een bio-energiecentrale om er groene elektriciteit en warmte van te maken.

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.