Griekspoor zegt met teenblessure ook af voor Sydney

Tallon Griekspoor in actie tijdens het duel met Novak Djokovic in de tweede ronde van de US Open in New York, september 2021.

Tallon Griekspoor in actie tijdens het duel met Novak Djokovic in de tweede ronde van de US Open in New York, september 2021.© ANP/AFP/Ed Jones

ANP
MELBOURNE

Tennisser Tallon Griekspoor heeft zich met een teenblessure afgemeld voor het ATP-toernooi van Sydney, het laatste voorbereidingstoernooi in aanloop naar de Australian Open. Vrijdag liet Griekspoor om diezelfde reden al verstek gaan voor zijn duel met Rafael Nadal in de kwartfinales van een ATP-toernooi in Melbourne.

"Dit zijn de wedstrijden waar je het voor doet. Helaas moet ik me afmelden met een voetblessure", schreef de 25-jarige inwoner van Nieuw-Vennep op Twitter. "Ik doe er alles aan om over tien dagen fit te zijn voor de Australian Open."

Griekspoor zou in Sydney rechtstreeks zijn toegelaten tot het hoofdtoernooi. De Brit Andy Murray heeft voor dat evenement een wildcard ontvangen, net als de Australiër Nick Kyrgios. Het toernooi begint maandag.

Griekspoor, afgelopen jaar opgeklommen naar de 65e plaats op de wereldranglijst, stond in Melbourne voor het eerst in de kwartfinales van een ATP-toernooi. Hij breidde deze week zijn ongeslagen reeks uit naar 28 partijen. Eind vorig jaar schreef hij vijf challengertoernooien op rij op zijn naam. De laatste nederlaag van Griekspoor dateert van begin september in de tweede ronde van de US Open tegen Novak Djokovic, de nummer 1 van de wereld.

Griekspoor zou zijn eerste duel met twintigvoudig grandslamkampioen Nadal afwerken in de Rod Laver Arena, de hoofdbaan van de Australian Open.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Meest gelezen