Verdubbeling aantal besmettingen in IJmond, minder opnames ziekenhuis, geen sterfgevallen

Eric Kok
Beverwijk

Het aantal coronabesmettingen in de IJmond is in twee weken tijd bijna verdubbeld. In de eerste twee weken van het nieuwe jaar waren er 3449 positieve testen, in de laatste twee van het oude 1745. Dat is een stijging van 97 procent.

Dat blijkt uit de wekelijkse cijfers van het RIVM. In Uitgeest steeg het aantal positieve testen met 126 procent, van 125 naar 332.

In Velsen nam het met 75 procent toe, in Castricum met 76 procent, in Heemskerk 80 procent en in Beverwijk 84 procent. Toch kleuren Castricum en Heemskerk minder donker rood, ten teken dat er relatief iets minder besmettingen zijn.

Dinsdag werden er 282 nieuwe besmettingen gemeld bij het RIVM, dat zijn er 36 meer dan het gemiddelde van de twee weken ervoor. In Velsen waren 92 inwoners positief getest, in Beverwijk 49, in Heemskerk 65, in Castricum 49 en in Uitgeest 27.

Vaccinatiegraad

De vaccinatiegraad is het hoogst in Castricum. De laatste gegevens zijn van 2 januari, toen was 87 procent van de inwoners volledig gevaccineerd. In Uitgeest waren nog altijd 86 procent van de inwoners volledig ingeënt. In Beverwijk waren relatief de minste mensen gevaccineerd, 78 procent.

Er werden in de afgelopen twee weken negen inwoners van de IJmond opgenomen in het ziekenhuis met covid-19, de ziekte die door het coronavirus wordt veroorzaakt. Het waren er in de twee weken daarvoor nog zestien. Er stierf de afgelopen twee weken niemand aan covid, tegen veertien in de laatste twee weken van het oude jaar.

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.