Organisatie Bevrijdingspop heeft goede hoop op traditionele editie: ’Het virus lijkt uit te doven’

Geef de Vrijheid door tijdens Bevrijdingspop 2019.© Foto United Photos/Toussaint Kluiters

Mireille Sneekes
Haarlem

Dit jaar heeft de organisatie van Bevrijdingspop bij de gemeente een vergunning aangevraagd voor een traditionele versie van het muziekfestival. Voorzitter Bernt Schneiders noemt de organisatie optimistisch: „Het virus lijkt uit te doven.”

„Doordat de omikron niet zo ziek lijkt te maken, denkt de organisatie dat een festival dat begin mei buiten plaatsvindt, zou moeten lukken. Wij hebben dus goede hoop op een festival zoals we het al jaren kennen.”

Thema

Dat betekent dat er na twee aangepaste edities weer volledig wordt gekoerst op 100.000 tot 125.000 bezoekers die op 5 mei een muzikale dag beleven in de Haarlemmerhout.

Dit jaar wil de organisatie bovendien meer aandacht vestigen op het landelijke thema van het Nationaal Comité 4 en 5 mei. „Het houdt niet direct verband met corona, maar door de maatregelen zijn meer mensen zich bewust van hoe het is te leven met beperkingen.” Om over te brengen dat vrijheid gekoesterd moet worden, zal er een grote tent op het terrein zijn en worden sprekers uitgenodigd die het thema behandelen.

Schneiders: „De gemeente staat sowieso positief tegenover Bevrijdingspop. De vergunning krijgen we onder voorbehoud van de coronasituatie te zijner tijd vast. Misschien moet ons bezoekersaantal naar beneden, maar we zetten niet in op een online editie. Die kosten veel werk en geld.”

Bernt Schneiders is de voorzitter van Bevrijdingspop.© Foto United Photos/Paul Vreeker

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.