Af en toe is er een man die bij Jenny in bed mag | Over Liefde

© Foto Piaxabay

Een ontmoeting, een kus, een breuk of een gesprek, alles kan een keerpunt in de liefde zijn. Yanaika Zomer gaat op zoek naar verhalen over liefde, want alle liefdes vertellen een verhaal. Tot die man er is, zal Jenny altijd iets missen.

Jenny is 30. Nog niet zo heel oud, weet ze zelf. En toch is ze bang om alleen achter te blijven. „Het klinkt zo dramatisch als ik het zeg, maar als je diep in mijn hart kijkt, is dat wel mijn grootste angst.

Sinds mijn 15e heb ik af en aan vriendjes gehad. Soms wat langer, meestal wat korter en twee serieuze relaties van een paar jaar. Ik weet dat ik prima in de markt lig, om het maar eens oppervlakkig uit te drukken, maar uiteindelijk houdt geen van mijn relaties stand. Al mijn vriendinnen zijn wel zo’n beetje onder de pannen en sommigen hebben al kinderen. Zelf zou ik dat nog niet willen, maar ooit… ja, ooit wel. En aangezien ’ooit’ rond mijn veertigste echt ten einde loopt, hoop ik de komende jaren wel iemand te ontmoeten die met mij een gezin wil beginnen.

Afhankelijk ben ik niet. Ik heb een goede baan, verdien mijn eigen geld en ik ben ook niet eenzaam. Genoeg vrienden en vriendinnen en genoeg te doen als ik alleen ben. De spreekwoordelijke arm om me heen, mis ik natuurlijk wel en goede seks zou ook wel weer eens leuk zijn. Ik Tinder wel hoor. En af en toe is er een man die in mijn bed mag, maar ik kan niet zeggen dat me dat nou heel gelukkig stemt. Het is pure huidhonger. Zin om weer eens aangeraakt te worden. Zin om klaar te komen. Daarna denk ik steevast dat ik het beter zelf had kunnen doen.

Het is gewoon dat de liefde zo mooi kan zijn. Ik heb twee leuke relaties gehad en tal van verliefdheden. Het is zo tof om iemand te ontmoeten, te leren kennen, te gaan waarderen om wie hij is. Mijn exen hadden allebei hun gekke trekjes en zelfs hun nukkigheden, maar ook dat maakte ze leuk. Andersom wisten zij op een gegeven moment om te gaan met mijn slechte kanten. Geen oordeel, gewoon oké met wie ik ben. En ik hou van de kleine dingetjes die je met een geliefde kan hebben, anders dan met vrienden. Eigen grapjes, koosnamen, ritueeltjes. Dat die persoon altijd een bepaald gerecht voor je maakt als je je slecht voelt of dat je samen op een bepaalde manier op de bank ligt als je leest. Een van de mannen waarmee het jammer genoeg wat korter duurde, had vanaf de eerste keer dat hij bij mij kwam, hondenkoekjes in zijn jaszak. Als hij mij begroet had, dan knuffelde hij mijn hond en gaf haar een koekje. Dat soort attente dingen, daar word ik zo blij van.

Maar goed, al die leuke mannen waren uiteindelijk nooit de ware, of hoe je dat noemen wil. Ik geloof nou ook weer niet echt dat er een soort prins op me wacht. Wie weet zijn er wel veel meer mannen waarmee ik mijn leven zou kunnen delen, ik moet er alleen nog één tegenkomen. Dat de relaties voorbij gingen, had verschillende redenen. Toch niet zo verliefd, te verschillend, jaloezie, sleur, noem het maar op. Soms verbraken zij het, soms ik. Toch twijfel ik inmiddels aan mezelf. Misschien ligt het wel gewoon aan mij. Ben ik niet leuk genoeg om echt van te gaan houden? Ben ik misschien wel te zelfstandig of te veeleisend? Misschien ben ik wel oersaai als je me beter leert kennen of slecht in bed. Ik weet het niet.

Lieve vrienden en mijn ouders zeggen altijd: ’Je komt vanzelf iemand tegen. Meestal als je het het minst verwacht’. Het idee is dan dat je het los moet laten. Dat is nou niet bepaald gemakkelijk als iedereen om je heen gesetteld is en baby’s krijgt. En bovendien heb ik geen idee hoe je bewust iets loslaat. Vaak gaan wensen of verlangens vanzelf wel een keer voorbij. Dan ben je blijkbaar klaar om het te laten gaan. Maar dit gaat dus niet over. Ik wil een fijne vent. Iemand die van me houdt en me het gevoel geeft dat ik dat waard ben. Iemand ook waarmee ik me voor kan stellen op een dag kinderen te krijgen, zelfs als dat nog lang niet aan de orde is. Tot die man er is, zal ik altijd iets missen.”

Deel ook (anoniem) jouw verhaal Over Liefde. Mail naar yanaika@mediahuis.nl

Meer nieuws uit Lifestyle

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.